Wednesday 25 November 2009

Movie heads-up: Julie and Julia

Mai aud din cand in cand intrebarea.. "Ai vazut vreun film fain, recent?". Nu cred ca exista o intrebare care sa imi dea mai repede un lapsus. Desi am vazut multe filme pe care le consider mai mult decat grozave, cand cineva ma intreaba despre titluri... pur si simplu nu imi mai amintesc.

Asa ca m-am gandit sa fac o lista de filme care mi s-au parut mai mult decat grozave. O sa incep cu "Julie and Julia". Sunt o gramada de motive pentru care am privit cu sufletul la gura la cei 1.764.000 de pixeli ai monitorului meu pe parcursul celor aproape doua ore cat dureaza filmul. Insa, pentru ca nimic nu face un film sa para mai plictisitor decat o lista cu 40 si ceva de motive pentru care merita vazut, eu o sa dau doar unul.

Ei bine, pentru ca e vorba despre gatit (dar nu numai de asta!). Intotdeauna am crezut ca poti gasi tot atat de multa inspiratie intr-o bucatarie cata poti gasi intr-un tablou impresionist. E nevoie de cel putin la fel de multa munca si talent pentru a realiza ceva care sa merite cu adevarat. Pentru a fi un bucatar exceptional, trebuie sa fii un om exceptional din multe puncte de vedere.

Am vazut cateva filme "de bucatarie", incepand cu "No Reservations" si "Ratatoiulle". Fiecare dintre ele e impresionant dintr-un anumit punct de vedere, insa "Julie and Julia" parca pune punctul pe i, pentru ca reuseste sa integreze mai bine gatitul in viata personajelor. Centrul actiunii nu e un personaj sau altul, e insasi aventura prin care treci cand incepi sa descoperi si sa experimentezi bucataria frantuzeasca (bucatarie despre care, personal, stiu foarte putin, dar care are niste principii care mi se par pur si simplu geniale. De exemplu, se spune ca cele mai mari 3 secrete ale bucatariei frantuzesti sunt untul, untul si untul.). Cum spune si trailerul, filmul e bazat de DOUA povesti reale si.... stiti ce? E mai bine sa vedeti filmul decat sa cititi despre el...


Enjoy!


R

Friday 13 November 2009

desk lamp


Not all the photos made it to flickr... Here are some of them:











R