Saturday, 14 March 2009

Mă plictisesc

În ultimele zile, mi-am tot bătut capul cu “mă plictisesc” ăsta. Mi se pare de-a dreptul genial modul în care şi-a ales limba română să transmită această stare. Auzim destul de rar pe cineva spunând “sunt plictisit”. Versiunea “mă plictisesc” e mult mai des folosită (Când spun asta mă bazez strict pe experienţa personală. Lucrurile ar putea sta cu totul altfel în cazul altora).

“Mă plictiseşti!” înseamă “Doamne, cât eşti de plictisitor!”. Aşadar, “Mă plictisesc!” înseamnă “Doamne, cât sunt de plictisitor!”. Pare să fie şi foarte adevărat. Îmi spunea unul dintre prietenii mei că plictisiţii sunt plictisitori. Cred că avea dreptate. Deşi oricine se plictiseşte din când în când şi e normal să nu ni se pară incredibil de captivant fiecare aspect al vieţii noastre, dacă eşti veşnic plictisit, ceva nu merge cum ar trebui. Viaţa nu ar trebui să fie plictisitoare. Şi nici nu cred că e, doar că uneori nu o priveşti cum trebuie şi îţi scapă toate acele mici detalii care o fac interesantă. Totul depinde de felul în care priveşti lucrurile. Anyway… Enough said! Vroiam doar să pun un prim topic în blogul ăsta pe care l-am creat pentru că… mă plictisesc.


R

1 comment:

  1. un om plictisit va plictisii la randu` lui si pe altii pentru ca plictiseala este o impietrire un echilibru instabil intre golul inimii si golul lumii

    ReplyDelete